It is Time2pay – tip: Kan ik mijn incassokosten doorrekenen?

It is Time2pay – tip: Kan ik mijn incassokosten doorrekenen?
Ja, dat kan.
We raden je in dat geval aan om een evenwichtige incassoclausule op te nemen in je algemene voorwaarden.

Consequent zijn is de boodschap

Facturen betaald krijgen kan je een beetje vergelijken met het netjes houden van je kantoorruimtes.  Hoe beter deze worden onderhouden, hoe minder vuil de bezoekers ze zullen achterlaten.
Met facturen tijdig betaald krijgen is het net zo.
Des te nonchalanter je zelf bent in het consequent opvolgen van je onbetaalde facturen, des te slordiger je klanten zullen worden in het tijdig betalen van jouw facturen. Dit doen ze vaak niet eens met slechte intenties. Nonchalant gedrag lokt nonchalant gedrag gewoon uit. Fijn is het niet maar ergens is het wel menselijk. Dus hoe pak je dit dan best aan ?

Onbetaalde facturen innen is een job op zich

Ons advies: focus op je core business en besteed tijdig en consequent uit.

Stap 1: Stuur zelf consequent, bv. telkens 7 dagen na vervaldatum van de factuur, een enige en laatste rappel, bij voorkeur per e-mail.  Aangetekende brieven hoeven niet (meer). Ze zijn duur en tijdrovend en hebben heel vaak niet (meer) het gewenste effect.

Stap 2: Je verwittigt je klant heel vriendelijk dat indien de betaling je niet tijdig bereikt het dossier aan een extern kantoor zal overgemaakt worden. Daarnaast vertel je je klant ook, dat als een extern kantoor het overneemt, je zelf niet meer kan tussenkomen én dat er bijkomende incassokosten zullen zijn, die hij zal moeten betalen. Een extern kantoor inschakelen en extra incassokosten moeten vragen doe jij immers met tegenzin. Je legt hem duidelijk uit dat je genoodzaakt bent om dit te doen, omdat jij wil blijven focussen op een uitstekende en professionele service aan je klanten. Vermeld er gerust ook nog bij dat onbetaalde facturen opvolgen een job op zich is die daar niet onder hoort.

Aan de slag?

Om deze werkwijze ASAP te implementeren hebben wij, van TIME2PAY, een incassoclausule voor jullie opgesteld. Je kan deze clausule aankopen via onderstaande knop.

Wat doet TIME2PAY?

Je kan ons zien als een “incassomakelaar”. Wij helpen onze klanten, KMO’s met focus op de B2B-markt en een minimum van 10 vorderingen per jaar, in lange termijn partnerships om hun onbetaalde facturen betaald te krijgen op de voor hen meest efficiënte manier, hetzij incasso, hetzij via advocaat (minder en minder), hetzij via ons netwerk van gerechtsdeurwaarders. Al onze partners werken volgens onze core values. Meerbepaald dat er altijd gestreefd moet worden naar win-wins of anders gezegd dat een debiteur, bij welwillendheid, niet gebruuskeerd mag worden.

Waarin onderscheiden wij ons van onze concurrenten?

Net als onze digitale en 100% online concurrenten, gebruiken wij hiervoor de beste en meest ambitieuze digitale tools op de markt.
Alleen geloven wij dat je niet alles kan digitaliseren en zetten wij dus ook in op een persoonlijk en op maat begeleiding en ondersteuning van onze KMO-klanten. Wij durven hierbij out of the box denken en werken in een aantal cases met abonnementsformules ipv het alom gekende principe no cure no pay.

Wil je meer weten over onze werkwijze, bel Lorenz, onze business development-verantwoordelijke, GSM Lorenz 0479  56 19 53